Kleefkruid & Komkommer Cocktail
Drank

Kleefkruid & Komkommer Cooler (cocktail)

Kleefkruid

Een zachte, frisse cocktail met de verkoelende tonen van komkommer en de subtiele groene smaak van jong kleefkruid. Een kruidige lenteversie van de klassieke wodka cooler.
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Porties: 1 personen
Gang: Drankjes

Ingrediënten
  

  • 3 jonge kleefkruidstengels fijngehakt
  • 3 schijfjes komkommer
  • 40 ml wodka
  • 100 ml bruiswater
  • ½ tl honing of suikersiroop
  • sap van ½ limoen
  • ijsblokjes

Materiaal

  • 1 shaker
  • 1 glas
  • 1 roerstaaf

Bereiding
 

  1. Kneus kleefkruid en komkommer licht in een shaker.
  2. Voeg wodka, limoensap, honing en ijs toe en shake kort.
  3. Zeef in een glas met ijs en vul aan met bruiswater.
  4. Garneer met een dun schijfje komkommer of kleefkruidstengel.
  5. Serveer direct, goed gekoeld.

Let op
Gebruik jong, fris kleefkruid dat nog soepel en zacht aanvoelt. Vermijd stugge, verhoute stengels.

Wat is Kleefkruid?
Klaafkruid (Galium aparine) Kleefkruid (Galium aparine) biedt medicinale voordelen als diureticum, ondersteunt urinewegen en lymfestelsel en de jonge scheuten zijn rijk aan vitamine C en K. Traditioneel wordt het onder andere gebruikt als koffiesurrogaat.
Komkommer bevat Vitamine K, kleine hoeveelheden Vitamine C en B-vitaminen, en mineralen zoals Kalium en Magnesium. Dankzij de aanwezigheid van antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen wordt komkommer traditioneel gebruikt om de huid te ondersteunen en het lichaam te verfrissen.

🌿 Meer wilde drankrecepten ontdekken?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid met 50 eetbare planten en recepten.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.