Kleefkruid-limoengelei
Jam & Gelei

Kleefkruid-limoengelei

Kleefkruid

Heldere, lichtgroene gelei met frisse limoentoets en een zachte, groene smaak van kleefkruid. Fris en verrassend, heerlijk op toast of bij yoghurt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties: 3 potjes
Gang: Jam en Gelei

Ingrediënten
  

  • 2 grote handen jong kleefkruid
  • 1 liter water
  • Sap van 2 limoenen
  • 500 g geleisuiker

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 zeef
  • 3 glazen potjes met deksel

Bereiding
 

  1. Was het kleefkruid zorgvuldig.
  2. Breng het water aan de kook en voeg het kleefkruid toe.
  3. Laat 20 minuten zacht trekken.
  4. Zeef het vocht en meet 750 ml af.
  5. Voeg limoensap en geleisuiker toe.
  6. Breng opnieuw aan de kook en kook volgens aanwijzingen op de suikerverpakking.
  7. Giet heet in schone potjes en sluit direct.

Let op
Gebruik alleen jong, fris kleefkruid vóór de bloei voor een milde smaak.

Wat is Kleefkruid?
Kleefkruid (Galium aparine) biedt medicinale voordelen als diureticum, ondersteunt urinewegen en lymfestelsel en de jonge scheuten zijn rijk aan vitamine C en K. Traditioneel wordt het onder andere gebruikt als koffiesurrogaat.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.