
Een zachte, lichtgroene cake waarin fijn gedroogd kleefkruid perfect samengaat met matcha. De smaak is subtiel kruidig, fris en verrassend zacht. Een elegante manier om kleefkruid culinair te verwerken.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C en vet een klein cakeblik in.
- Meng bloem, bakpoeder, zout, matcha en het fijngemalen kleefkruid.
- Klop eieren en suiker romig en giet de olie erbij.
- Spatel de droge ingrediënten erdoor tot een glad beslag.
- Giet in het cakeblik en bak 30–35 minuten tot de cake licht veert bij indrukken.
- Laat afkoelen en serveer met een beetje poedermatcha bovenop.
Wat is Kleefkruid?
Kleefkruid (Galium aparine) biedt medicinale voordelen als diureticum, ondersteunt urinewegen en lymfestelsel en de jonge scheuten zijn rijk aan vitamine C en K. Traditioneel wordt het onder andere gebruikt als koffiesurrogaat.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

