Kleine veldkers pesto
Pesto & Spread

Kleine Veldkers-pesto

Kleine veldkers

Een frisse, licht pittige pesto met kleine veldkers. De peperachtige smaak geeft deze pesto karakter, zonder overheersend te zijn. Heerlijk bij pasta, ei of geroosterde groenten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 2 handen jonge kleine veldkers
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kleine teen knoflook
  • 3 el zonnebloempitten
  • 70 ml olijfolie extra vierge
  • Sap van ½ citroen
  • Peper en zout naar smaak

Materiaal

  • 1 Keukenmachine of staafmixer
  • 1 snijplank + mes
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Was de veldkers en laat goed uitlekken.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Mix tot een smeuïge pesto.
  4. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  5. Bewaar gekoeld in een afgesloten potje.

Wat is Kleine Veldkers?
Kleine Veldkers (Cardamine hirsuta) heeft een frisse, peperige smaak die doet denken aan waterkers en maakt gerechten direct levendiger. De plant is rijk aan Vitamine C en bevat daarnaast Vitamine A, K en diverse antioxidanten. Traditioneel wordt kleine veldkers gebruikt vanwege haar ondersteunende werking op de spijsvertering en haar hoge voedingswaarde in het vroege voorjaar. De jonge blaadjes zijn bijzonder geschikt voor salades, spreads en frisse drankjes dankzij hun pittige, kruidige karakter.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.