Kliswortel-cashewpesto
Pesto & Spread

Kliswortel-cashewpasta

Kliswortel

Een diepe, hartige spread met geroosterde kliswortel en romige cashewnoten. Aards en verrassend rijk van smaak.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 1 kleine kliswortel geschild en in blokjes
  • 50 g cashewnoten
  • 1 el sojasaus of tamari
  • 1 el sesamolie
  • 2 –3 el water
  • Peper naar smaak

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 keukenmachine
  • 1 koekenpan
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Bak de kliswortel in een pan tot goudbruin en zacht.
  2. Laat iets afkoelen.
  3. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  4. Mix tot een gladde pasta.
  5. Voeg water toe voor gewenste smeuïgheid.

Let op
Dit recept bevat noten en is niet geschikt voor mensen met een notenallergie.

Wat is Kliswortel?
De jonge wortels, stengels en bladeren van kliswortel (Arctium lappa) zijn eetbaar en worden culinair gebruikt. Traditioneel dient de plant als diureticum en bij huidaandoeningen. Het heeft Vitamine C, E, K, B6, Foliumzuur (B11) en Niacine (B3). Ook bevat het de mineralen Kalium, Calcium, Magnesium, Fosfor, IJzer en Mangaan. Kliswortel bevat inuline, een prebiotische vezel die goed is voor de darmflora. Het staat bekend om zijn gebruik in detox-thee en traditionele geneeskunde.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.