Knapperige kliswortelfriet uit de airfryer (Arctium lappa)
Dunne reepjes kliswortel, licht gekruid en krokant gebakken. Een vezelrijke snack met aardse smaak – een gezond alternatief voor aardappelfriet.
Ingrediënten (2 porties)
- 1 middelgrote verse kliswortel, geschild
- 1 el olijfolie of sesamolie
- Snuf zeezout
- (optioneel) ½ tl gerookt paprikapoeder of ras el hanout
- (optioneel) 1 tl maïzena voor extra crunch
Bereiding
- Was en schil de wortel, snijd in dunne frietreepjes.
- Blancheer 2 minuten in kokend water en laat goed uitlekken.
- Meng met olie, zout en kruiden (en maïzena voor extra knapperigheid).
- Bak 10–12 min in de airfryer op 180 °C, of 20–25 min in de oven op 200 °C.
- Serveer direct met yoghurt-knoflookdip of wilde kruidenmayonaise.
Let op
Kliswortel moet jong geoogst worden (eerstejaars wortels). Oudere wortels worden vezelig. Niet verwarren met grote klit van onbekende locatie (bodemvervuiling!).
🌿 Meer eetbare wilde wortels en bladeren leren gebruiken?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid met 50 plantprofielen en recepten.
👉 Bekijk het e-book

