Kompassla lichte bitterthee recept
Thee & Infusie

Kompassla Lichte Bitterthee

Kompassla

Een subtiel bittere infusie van jonge kompassla. Elegant en licht — vergelijkbaar met zachte digestieven. Gebruik jonge blaadjes voor een mildere smaak
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Thee en Infusie

Ingrediënten
  

  • 4 –6 jonge blaadjes kompassla
  • 400 ml heet water

Materiaal

  • 2 theekoppen
  • 1 zeef

Bereiding
 

  1. Spoel de blaadjes kort af.
  2. Kneus heel licht (niet knippen).
  3. Giet heet water erover.
  4. Laat 4–6 minuten trekken.
  5. Zeef en serveer.

Wat is Kompassla?
Kompassla (Lactuca serriola) bevat vezels, vitamine A (beta-caroteen), C, K, Foliumzuur (B11) en de mineralen Calcium, Kalium en IJzer. Gezondheidsvoordelen van Kompassla: rijk aan antioxidanten, goed voor de spijsvertering, ondersteunt huid en ogen, heeft een kalmerende werking (licht lactuarium) en is goed voor botten en bloedstolling.

Let op (milde waarschuwingen)

  • De latex van oudere planten kan bitter en licht irriterend zijn.
  • Niet eten bij late zwangerschap wegens het hoge vitamine-K-gehalte en mogelijke lichte samentrekkende werking.
  • Altijd goed wassen, omdat wilde sla vaak langs wegen groeit.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.