Kompassla salade recept
Salade

Kompassla salade

Kompassla

Een knapperige, licht bittere salade met jonge bladeren van kompassla – de wilde voorouder van onze gewone sla. Heerlijk in combinatie met een zoete dressing.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge kompassla bladeren
  • 1 kleine peer in dunne plakjes
  • 1 el walnoten grof gehakt
  • 1 tl mosterd
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl appelciderazijn
  • snufje zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. Pluk alleen jonge, zachte kompasslabladeren en spoel ze goed.
  2. Snijd de peer in dunne plakjes.
  3. Klop mosterd, honing, olie en azijn tot een romige dressing.
  4. Meng alle ingrediënten in een schaal en garneer met walnoten.

Let op
Kompassla kan snel bitter worden. Gebruik uitsluitend jonge bladeren uit schone gebieden, niet langs landbouwpercelen of vervuilde grond.

Wat is Kompassla?
Kompassla (Lactuca serriola) bevat vezels, vitamine A (beta-caroteen), C, K, Foliumzuur (B11) en de mineralen Calcium, Kalium en IJzer. Gezondheidsvoordelen van Kompassla: rijk aan antioxidanten, goed voor de spijsvertering, ondersteunt huid en ogen, heeft een kalmerende werking (licht lactuarium) en is goed voor botten en bloedstolling.

🌿 Meer wilde salade-inspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.