Melganzenvoet-crackers
Snack

Melganzenvoet-crackers

Melganzenvoet

Knapperige crackers met nootachtige melganzenvoet. Ideaal als hartige snack.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Snacks

Ingrediënten
  

  • 120 g bloem
  • 1 hand melganzenvoet fijngehakt
  • 3 el olijfolie
  • 60 ml water
  • Snuf zout

Materiaal

  • 1 mengkom
  • bakpapier
  • bakplaat
  • oven

Bereiding
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng alle ingrediënten tot een deeg.
  3. Rol dun uit en snijd in stukjes.
  4. Bak 20 minuten goudbruin.

Let op
Melganzenvoet bevat oxaalzuur en nitraten, net als spinazie. Voor de meeste mensen geen probleem, maar grote hoeveelheden rauw eten wordt meestal afgeraden; koken vermindert oxalaten.

Wat is Melganzenvoet?
Melganzenvoet (Chenopodium album) wordt gewaardeerd om zijn eetbare, voedzame jonge bladeren en scheuten. Melganzenvoet is zeer vitamine-rijk met vitamine A, C, K, E en B1,B2, B3, B6 en foliumzuur. Ook is het rijk aan mineralen, zoals Calcium, Ijzer, Magnesium, Kalium en Fosfor.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.