
Een frisse, wilde lentesalade met de mild-nootachtige smaak van jonge melganzenvoet, gecombineerd met peer en pecannoten. Simpel, voedzaam en verrassend culinair.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Meng de melganzenvoet, peer, ui en pecannoten in een schaal.
- Klop olijfolie, mosterd, azijn, peper en zout tot een dressing.
- Giet de dressing over de salade en schep luchtig om.
- Garneer eventueel met verkruimelde feta of geitenkaas.
- Serveer de Melganzenvoet-salade direct voor de meest frisse smaak.
Let op
Melganzenvoet bevat – net als spinazie – oxaalzuur. Gebruik vooral de jonge blaadjes en eet met mate bij gevoelige nieren of maag.
Wat is Melganzenvoet?
Melganzenvoet (Chenopodium album) wordt gewaardeerd om zijn eetbare, voedzame jonge bladeren en scheuten. Melganzenvoet is zeer vitamine-rijk met vitamine A, C, K, E en B1,B2, B3, B6 en foliumzuur. Ook is het rijk aan mineralen, zoals Calcium, Ijzer, Magnesium, Kalium en Fosfor.
🌿 Wil je Melganzenvoet kunnen herkennen, oogsten én gebruiken?
In het e-book 50 Tinten Onkruid vind je uitgebreide plantinformatie over 50 eetbare wilde planten – met foto’s, kenmerken, groeiplaatsen en culinaire toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

