Melganzenvoet-salade met peer en pecannoten (Chenopodium album)
Een frisse, wilde lentesalade met de mild-nootachtige smaak van jonge melganzenvoet, gecombineerd met peer en pecannoten. Simpel, voedzaam en verrassend culinair.
Ingrediënten (2 personen)
- 2 handen jonge melganzenvoetblaadjes, grof gescheurd
- 1 rijpe peer, in dunne plakjes
- ½ kleine rode ui, in dunne ringen
- 1 handje pecannoten, grof gehakt
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 tl mosterd
- 1 tl appelazijn of citroensap
- Peper en zout naar smaak
- (optioneel) verkruimelde feta of geitenkaas
Bereiding
- Meng de melganzenvoet, peer, ui en pecannoten in een schaal.
- Klop olijfolie, mosterd, azijn, peper en zout tot een dressing.
- Giet de dressing over de salade en schep luchtig om.
- Garneer eventueel met verkruimelde feta of geitenkaas.
- Serveer de Melganzenvoet-salade direct voor de meest frisse smaak.
Let op
Melganzenvoet bevat – net als spinazie – oxaalzuur. Gebruik vooral de jonge blaadjes en eet met mate bij gevoelige nieren of maag.
🌿 Wil je Melganzenvoet kunnen herkennen, oogsten én gebruiken?
In het e-book 50 Tinten Onkruid vind je uitgebreide plantinformatie over 50 eetbare wilde planten – met foto’s, kenmerken, groeiplaatsen en culinaire toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

