Melganzenvoet zaadpesto
Pesto & Spread

Melganzenvoet-zaadpesto

Melganzenvoet

Een voedzame pesto met een licht nootachtige smaak, gemaakt van melganzenvoet en geroosterde zaden. Aards en vol van karakter.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge melganzenvoetblaadjes
  • 3 el zonnebloempitten
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 kleine teen knoflook
  • 60 ml olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout naar smaak

Materiaal

  • 1 koekenpan
  • 1 keukenmachine
  • 1 snijplank + mes
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Rooster de zaden kort in een droge pan tot ze licht kleuren.
  2. Laat iets afkoelen.
  3. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  4. Mix tot een grove pesto.
  5. Breng op smaak met peper en zout.

Let op
Melganzenvoet bevat oxaalzuur en nitraten, net als spinazie. Voor de meeste mensen geen probleem, maar grote hoeveelheden rauw eten wordt meestal afgeraden; koken vermindert oxalaten.

Wat is Melganzenvoet?
Melganzenvoet (Chenopodium album) wordt gewaardeerd om zijn eetbare, voedzame jonge bladeren en scheuten. Melganzenvoet is zeer vitamine-rijk met vitamine A, C, K, E en B1,B2, B3, B6 en foliumzuur. Ook is het rijk aan mineralen, zoals Calcium, Ijzer, Magnesium, Kalium en Fosfor.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.