
Een lichte, mediterrane pasta met een zacht bittertje van jonge paardenbloembladeren. Frisse citroen en olijfolie brengen alle smaken mooi samen.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Kook de pasta al dente.
- Was de paardenbloembladeren en snijd grof.
- Verhit olijfolie op laag vuur en bak knoflook en chili zacht zonder te kleuren.
- Voeg paardenbloemblad toe en laat 1 minuut slinken.
- Schep de pasta erbij met citroensap en eventueel extra olijfolie.
- Breng op smaak met zout, peper en optioneel Parmezaan.
Wat is Paardenbloemblad?
Paardenbloemblad is het langwerpige blad van de Paardenbloem (Taraxacum officinale). Paardenbloemen (Taraxacum officinale) zijn voedzaam met vitaminen zoals vitamine A, C, K, E en B1, B2, B3, B6 en B11. Ook bevatten ze de mineralen ijzer, calcium, kalium en magnesium. Verder bevorderen ze de spijsvertering, hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, ondersteunen de levergezondheid en hebben een vochtafdrijvende werking.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

