
Een rijke, aardse thee gemaakt van geroosterde paardenbloemwortel. Warm, licht nootachtig en vergelijkbaar met milde chicorei.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Rooster de wortelstukjes 10 minuten in een droge pan.
- Breng ze met het water aan de kook.
- Laat 12 minuten zacht trekken.
- Zeef en serveer eventueel met honing.
Wat is Paardenbloem?
Paardenbloemen (Taraxacum officinale) zijn voedzaam met vitaminen zoals vitamine A, C, K, E en B1, B2, B3, B6 en B11. Ook bevatten ze de mineralen ijzer, calcium, kalium en magnesium. Verder bevorderen ze de spijsvertering, hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, ondersteunen de levergezondheid en hebben een vochtafdrijvende werking.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

