Paardenbloemwortel Geroosterde Wortelthee recept
Thee & Infusie

Paardenbloemwortel Geroosterde Wortelthee

Paardenbloem

Een rijke, aardse thee gemaakt van geroosterde paardenbloemwortel. Warm, licht nootachtig en vergelijkbaar met milde chicorei.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Porties: 2 koppen
Gang: Thee en Infusie

Ingrediënten
  

  • 1 kleine paardenbloemwortel in stukjes
  • 500 ml water
  • 1 tl honing optioneel

Materiaal

  • 1 koekenpan
  • 2 theekoppen
  • 1 zeef

Bereiding
 

  1. Rooster de wortelstukjes 10 minuten in een droge pan.
  2. Breng ze met het water aan de kook.
  3. Laat 12 minuten zacht trekken.
  4. Zeef en serveer eventueel met honing.

Wat is Paardenbloem?
Paardenbloemen (Taraxacum officinale) zijn voedzaam met vitaminen zoals vitamine A, C, K, E en B1, B2, B3, B6 en B11. Ook bevatten ze de mineralen ijzer, calcium, kalium en magnesium. Verder bevorderen ze de spijsvertering, hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, ondersteunen de levergezondheid en hebben een vochtafdrijvende werking.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.