
Een milde, licht bloemige spread met paarse dovennetel. Subtiel van smaak en prachtig zacht van kleur.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Was de dovennetel en hak grof.
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
- Mix tot een zachte, romige spread.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer op brood of als dip.
Wat is Paarse Dovennetel?
Paarse dovenetel (Lamium purpureum) wordt van oudsher gebruikt in de kruidengeneeskunde vanwege de vermeende diuretische en adstringerende eigenschappen. Jonge bladeren kunnen worden toegevoegd aan salades of worden gekookt als kruid. Het bevat vitamine C, A en K. Vers blad bevat antioxidanten en flavonoïden. Ook bevat het mineralen zoals IJzer, Calcium, Magnesium en Kalium.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

