Paarse dovennetel-roomspread
Pesto & Spread

Paarse dovennetel-roomspread

Paarse Dovennetel

Een milde, licht bloemige spread met paarse dovennetel. Subtiel van smaak en prachtig zacht van kleur.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge paarse dovennetelblaadjes
  • 100 g roomkaas of zachte geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • Peper en zout naar smaak

Materiaal

  • 1 Keukenmachine of staafmixer
  • 1 snijplank + mes
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Was de dovennetel en hak grof.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Mix tot een zachte, romige spread.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer op brood of als dip.

Wat is Paarse Dovennetel?
Paarse dovenetel (Lamium purpureum) wordt van oudsher gebruikt in de kruidengeneeskunde vanwege de vermeende diuretische en adstringerende eigenschappen. Jonge bladeren kunnen worden toegevoegd aan salades of worden gekookt als kruid. Het bevat vitamine C, A en K. Vers blad bevat antioxidanten en flavonoïden. Ook bevat het mineralen zoals IJzer, Calcium, Magnesium en Kalium.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.