
Zachtzoete peerjam met aromatische daslook. Mild hartig, fris en elegant van smaak. Heerlijk bij kaas, op brood of als begeleider bij hartige gerechten.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Was de daslook zorgvuldig en snijd grof.
- Doe de peren in een pan en breng zachtjes aan de kook.
- Laat 10 minuten koken tot de peren zacht zijn maar nog structuur hebben.
- Voeg de daslook toe en laat 2–3 minuten meekoken.
- Pureer kort met een staafmixer indien gewenst.
- Voeg het citroensap en de geleisuiker toe.
- Breng opnieuw aan de kook en laat 3–4 minuten stevig doorkoken.
- Giet de hete jam in schone potjes en sluit direct.
Let op
Gebruik bij voorkeur Conference peren vanwege hun stevige structuur en neutrale zoetheid. Verwissel daslook nooit met lelietje-van-dalen.
Wat is Daslook?
De bollen en bladeren van Daslook (Allium ursinum) zijn eetbaar met een knoflookachtige smaak en worden culinair gebruikt. Het bevat Vitamine C, A, B6 en Foliumzuur (B11). Ook heeft het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

