Postelein-amandelspread
Pesto & Spread

Postelein-amandelspread

Postelein

Een romige spread met de frisse, lichtzure smaak van postelein en zachte amandel. Heerlijk op brood of bij rauwkost.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 2 handen postelein
  • 40 g amandelen ongezouten
  • 40 g roomkaas of zachte geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • Sap van ½ citroen
  • Peper en zout naar smaak

Materiaal

  • 1 keukenmachine
  • 1 snijplank + mes
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Was de postelein en laat goed uitlekken.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Mix tot een romige spread.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bewaar gekoeld in een afgesloten potje.

Let op
Dit recept bevat noten en is niet geschikt voor mensen met een notenallergie.

Wat is Postelein?
Postelijn (Portulaca oleracea) bevat omega-3 vetzuren en is rijk aan vitamine A en C en mineralen zoals magnesium en kalium. De eetbare bladeren en stengels hebben een pittige smaak, ideaal voor salades, soepen en roerbakgerechten. Het wordt gewaardeerd om ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.