Postelein Bananenbrood recept
Dessert

Postelein Bananenbrood

Postelein

Een zacht, vochtig bananenbrood met een mildgroene twist van verse postelein. Het blad geeft extra frisheid en structuur zonder overheersende smaak. Ideaal als verrassende zoete traktatie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Porties: 1 cake
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 1 hand verse postelein fijngehakt
  • 2 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el honing of suiker
  • 30 ml olie of gesmolten boter
  • snufje zout

Materiaal

  • 1 cakeblik
  • 1 schaal + vork
  • 1 garde
  • oven

Bereiding
 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet een klein cakeblik in.
  2. Prak de bananen tot puree en meng met ei, olie en honing.
  3. Roer bloem, bakpoeder en zout erdoor tot een glad beslag.
  4. Voeg de fijngehakte postelein toe en meng luchtig.
  5. Giet het beslag in het cakeblik en bak 35–40 minuten.
  6. Laat afkoelen en serveer licht warm of op kamertemperatuur.

Wat is Postelein?
Postelijn (Portulaca oleracea) bevat omega-3 vetzuren en is rijk aan vitamine A en C en mineralen zoals magnesium en kalium. De eetbare bladeren en stengels hebben een pittige smaak, ideaal voor salades, soepen en roerbakgerechten. Het wordt gewaardeerd om ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.