Robertskruid Appel Crumble
Dessert

Robertskruid Appel Crumble

Robertskruid

Een warme, licht kruidige appelcrumble met een vleugje robertskruid. De jonge blaadjes geven een subtiel wild aroma dat perfect combineert met zoete appel en een knapperige topping.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 3 personen
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 1 klein handje jonge robertskruidblaadjes zeer fijn gehakt
  • 2 appels in blokjes
  • 1 el citroensap
  • 1 el honing
  • 40 g havermout
  • 20 g boter
  • 1 el suiker

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 schaal = lepel
  • 1 kleine ovenschaal
  • oven

Bereiding
 

  1. Meng de appelblokjes met citroensap en honing.
  2. Voeg heel fijn gehakte robertskruidblaadjes toe en schep om.
  3. Maak kruimels door havermout, boter en suiker met de hand te mengen.
  4. Verdeel de kruimels over de appels in een ovenschaaltje.
  5. Bak 20 minuten op 180°C tot de bovenkant goudbruin is.
  6. Serveer warm.

Let op
Robertskruid heeft een sterke geur en smaak. Gebruik slechts een heel kleine hoeveelheid als kruidaccent. Pluk alleen op schone locaties.

Wat is Robertskruid?
Robertskruid (Geranium robertianum) heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.
Het bevat vitamine C en mineralen zoals CalciumKaliumMagnesiumSilicium (kiezelzuur) en IJzer. Ook bevat het Flavonoïden (antioxidanten).

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.