
Aromatische uiensoep met robertskruid. Licht bitter, kruidig en vol van smaak. Een volwassen onkruidsoep met diepte en karakter.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
- Schil de aardappel en snijd in blokjes.
- Verhit boter of olie in een pan en fruit de uien langzaam tot ze zacht en licht zoet zijn.
- Voeg de aardappel toe en bak kort mee.
- Schenk de bouillon erbij en laat 20 minuten zacht koken.
- Was het robertskruid en hak grof.
- Voeg het robertskruid toe en laat 3–5 minuten meekoken.
- Pureer de soep glad of laat licht grof, naar wens.
- Breng op smaak met peper en zout.
Let op
Robertskruid heeft een sterke geur en smaak. Gebruik slechts een heel kleine hoeveelheid als kruidaccent. Pluk alleen op schone locaties.
Wat is Robertskruid?
Robertskruid (Geranium robertianum) heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.
Het bevat vitamine C en mineralen zoals Calcium, Kalium, Magnesium, Silicium (kiezelzuur) en IJzer. Ook bevat het Flavonoïden (antioxidanten).
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

