Rode klaver–wortelsoep
Soep

Rode klaver–wortelsoep

Rode klaver

Zachte, lichtzoete soep met wortel en rode klaver. Mild bloemig van smaak en mooi rond, ideaal als toegankelijke onkruidsoep.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Soep

Ingrediënten
  

  • 3 wortels
  • 1 ui
  • 1 hand rode klaverbloesems en jonge blaadjes
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 pan
  • 1 koekenpan
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Snijd de wortels en ui grof.
  2. Verhit de olijfolie en fruit de ui glazig.
  3. Voeg de wortel toe en bak kort mee.
  4. Schenk de bouillon erbij en laat 20 minuten zacht koken.
  5. Voeg de klaver toe en laat nog 5 minuten meekoken.
  6. Pureer de soep glad en breng op smaak.

Let op
Gebruik uitsluitend de bloemblaadjes van rode klaver. Gebruik geen planten van vervuilde bermen of bespoten graslanden.

Wat is Rode Klaver?
Klaver (Trifolium spp.) bevat isoflavonen, fytooestrogenen die de symptomen van de menopauze, zoals opvliegers en nachtelijk zweten, kunnen verlichten. Rijk aan antioxidanten, die cellen helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Ook bevat het vitamine C, A, K en mineralen zoals Calcium, Magnesium, Kalium en IJzer. Rode Klaver bevat bovendien veel eiwit. vroeger ook populair maakte als veevoer.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.