Schapenzuring salade recept
Salade

Schapenzuring salade

schapenzuring

Een fris-zure salade met de citroenachtige smaak van schapenzuring. Perfect als licht en sprankelend lente- of zomergerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge schapenzuringblaadjes
  • 1 hand rucola of veldsla
  • 1/2 rode ui dun gesneden
  • 1 hand aardbeien of tomaatjes gehalveerd
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl agave of honing
  • snufje zout & peper

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. Pluk jonge, frisse blaadjes schapenzuring en spoel ze zachtjes af.
  2. Snijd de ui in dunne ringen en halveer de aardbeien of tomaatjes.
  3. Klop citroensap, olijfolie en agave tot een lichte dressing.
  4. Meng alles in een schaal en serveer direct voor maximale frisheid.

Let op
Schapenzuring bevat oxaalzuur: gebruik matig en niet bij nierproblemen. Pluk altijd op schone, onbehandelde grond en vermijd drukke wegen.

Wat is Schapenzuring?
Schapenzuring (Rumex acetosella) is iets scherper en zuurder dan gewone zuring, bijna appelzuur-achtig. Het heeft ook een iets hoger oxaalzuurgehalte dan gewone zuring. Schapenzuring is ook een wat kleinere plant, zo’n 10–30 cm hoog. Schapenzuring bevat vitamine C, vitamine A en magnesium.

🌿 Meer wilde salade-inspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.