Zevenblad–lollo rossa salade met walnoten
Salade

Zevenblad–lollo rossa salade met walnoten

zevenblad

Een robuuste, licht bittere salade waarin jong zevenblad de hoofdrol speelt. Lollo rossa zorgt voor kleur en balans, walnoten voor een nootachtige crunch en een honingvinaigrette rondt het geheel af.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge zevenbladblaadjes
  • 1 hand lollo rossa grof gescheurd
  • 30 g walnoten grof gehakt
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el appelazijn of citroensap
  • 1 tl honing
  • Peper naar smaak
  • Snufje zout optioneel

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 kom
  • 1 schaaltje voor dressing
  • 1 kleine garde

Bereiding
 

  1. Pluk jong zevenblad en verwijder eventuele grove nerven.
  2. Was het zevenblad en de lollo rossa zorgvuldig en laat goed uitlekken.
  3. Doe de bladeren samen in een ruime kom.
  4. Meng in een schaaltje de olijfolie, appelazijn of citroensap en honing tot een zachte vinaigrette.
  5. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel een snufje zout.
  6. Meng de dressing voorzichtig door de salade.
  7. Strooi de gehakte walnoten erover en serveer direct.

Let op
Gebruik alleen jong zevenblad voor een milde smaak.

Wat is Zevenblad?
Zevenblad (Aegopodium podagraria) is een verrassend voedzame wilde plant met een milde, frisse smaak. Jonge blaadjes zitten boordevol vitaminen en mineralen en zijn daardoor een waardevolle aanvulling op je voeding. Zevenblad bevat onder andere:
Vitamine C – ondersteunt het immuunsysteem
Vitamine A (bètacaroteen) – goed voor huid en ogen
Kalium – belangrijk voor vochtbalans en spieren
Calcium & magnesium – dragen bij aan sterke botten
Vezels – ondersteunen een gezonde spijsvertering

Dankzij de zachte, peterselie-achtige smaak is zevenblad ideaal om rauw of kort verwerkt te gebruiken in pesto’s, spreads en salades.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.