Zuring & Aardappel Rösti met Lente-ui
Hoofdgerecht

Zuring & Aardappel Rösti met Lente-ui

Zuring

Knapperige goudbruine rösti met fris-zure zuring en lente-ui. Een hartig gerecht met een sprankelende groene toets.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 2 handen jonge zuringblaadjes fijngesneden
  • 400 g aardappelen geraspt
  • 2 lente-uien in ringetjes
  • 1 ei
  • 1 el bloem
  • olijfolie of roomboter
  • zout & peper

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • koekjesring
  • 1 houten spatel of lepel

Bereiding
 

  1. Knijp het vocht uit de geraspte aardappel.
  2. Meng met zuring, lente-ui, ei, bloem, zout en peper.
  3. Verhit olie of boter in een pan.
  4. Vorm kleine rösti’s (evet. met een koekjesring) en bak ze 4–5 minuten per kant goudbruin.
  5. Serveer direct voor maximale knapperigheid.

Wat is Zuring?
Zuring (Rumex spp.) heeft eetbare bladeren, vergelijkbaar met veldzuring, en wordt gewaardeerd om de zure smaak en traditionele medicinale eigenschappen als diureticum en laxans. Het bevat Vitamine C, A, B6 en Foliumzuur (B11). Verder heeft het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.
LET OP: Zuring bevat oxaalzuur; bij nierproblemen beperkt eten.


🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.