
Knapperige goudbruine rösti met fris-zure zuring en lente-ui. Een hartig gerecht met een sprankelende groene toets.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Knijp het vocht uit de geraspte aardappel.
- Meng met zuring, lente-ui, ei, bloem, zout en peper.
- Verhit olie of boter in een pan.
- Vorm kleine rösti’s (evet. met een koekjesring) en bak ze 4–5 minuten per kant goudbruin.
- Serveer direct voor maximale knapperigheid.
Wat is Zuring?
Zuring (Rumex spp.) heeft eetbare bladeren, vergelijkbaar met veldzuring, en wordt gewaardeerd om de zure smaak en traditionele medicinale eigenschappen als diureticum en laxans. Het bevat Vitamine C, A, B6 en Foliumzuur (B11). Verder heeft het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.
LET OP: Zuring bevat oxaalzuur; bij nierproblemen beperkt eten.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

