
Heldere aardbeiengelei met frisse zuring. Zoet en zuur in perfecte balans.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Kook aardbeien met water 15 min.
- Voeg zuring toe en laat 5 min trekken.
- Zeef het vocht.
- Meet 500 ml sap af.
- Voeg suiker toe en kook 3–4 min.
- Heet in potjes gieten.
Wat is Zuring?
Zuring (Rumex spp.) heeft eetbare bladeren, vergelijkbaar met veldzuring, en wordt gewaardeerd om de zure smaak en traditionele medicinale eigenschappen als diureticum en laxans. Het bevat Vitamine C, A, B6 en Foliumzuur (B11). Verder heeft het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

