Zuring-aardbeigelei
Jam & Gelei

Zuring–aardbeiengelei

Zuring

Heldere aardbeiengelei met frisse zuring. Zoet en zuur in perfecte balans.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties: 3 potjes
Gang: Jam en Gelei

Ingrediënten
  

  • 500 g aardbeien
  • 1 hand jonge zuring
  • 500 ml water
  • 500 g geleisuiker

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 zeef
  • 1 maatbeteker
  • 3 glazen potjes met deksel

Bereiding
 

  1. Kook aardbeien met water 15 min.
  2. Voeg zuring toe en laat 5 min trekken.
  3. Zeef het vocht.
  4. Meet 500 ml sap af.
  5. Voeg suiker toe en kook 3–4 min.
  6. Heet in potjes gieten.

Wat is Zuring?
Zuring (Rumex spp.) heeft eetbare bladeren, vergelijkbaar met veldzuring, en wordt gewaardeerd om de zure smaak en traditionele medicinale eigenschappen als diureticum en laxans. Het bevat Vitamine C, A, B6 en Foliumzuur (B11). Verder heeft het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.