Zuring–citroen custard met havertopping
Dessert

Zuring–citroen custard met havertopping

Zuring

Fluweelzachte custard met frisse zuring en een knapperige havertopping.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 400 ml volle melk
  • 3 eidooiers
  • 75 g suiker
  • 1 hand jonge zuring fijngehakt
  • Topping:
  • 40 g havervlokken
  • 1 el honing
  • 1 el boter

Materiaal

  • 1 steelpan
  • 1 garde

Bereiding
 

  1. Verwarm melk met zuring.
  2. Klop eidooiers en suiker los.
  3. Giet warme melk erbij en verwarm al roerend tot dik.
  4. Bak havervlokken met boter en honing krokant.
  5. Serveer custard met topping.

Let op
Zuring verliest frisheid bij te lang koken: kort verhitten.

Wat is Zuring?
Zuring (Rumex spp.) heeft eetbare bladeren, vergelijkbaar met veldzuring, en wordt gewaardeerd om de zure smaak en traditionele medicinale eigenschappen als diureticum en laxans. Het bevat Vitamine C, A, B6 en Foliumzuur (B11). Verder heeft het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.