Zuring-citroenpesto
Pesto & Spread

Zuring-citroenpesto

Zuring

Een frisse, scherp-zure pesto met zuring en citroen. Licht en verkwikkend, ideaal bij vis, aardappelen of salade.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge zuringblaadjes
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kleine teen knoflook
  • 3 el zonnebloempitten
  • 70 ml olijfolie
  • Rasp en sap van ½ citroen
  • Peper naar smaak

Materiaal

  • 1 keukenmachine
  • 1 snijplank + mes
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Was de zuring en hak grof.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Mix tot een frisse pesto.
  4. Proef en pas citroen naar smaak aan.
  5. Bewaar gekoeld.

Let op
Zuring bevat oxaalzuur; bij nierproblemen beperkt eten.

Wat is Zuring?
Zuring (Rumex spp.) heeft eetbare bladeren, vergelijkbaar met veldzuring, en wordt gewaardeerd om de zure smaak en traditionele medicinale eigenschappen als diureticum en laxans. Het bevat Vitamine C, A, B6 en Foliumzuur (B11). Verder heeft het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.