Kaasjeskruid-honing gummies recept
Snack

Kaasjeskruid honing gummies

honing gummies met natuurlijke geltextuur (Malva neglecta)

Klein kaasjeskruid

Zoete, zachte gummies van kaasjeskruidblad en bloesem, gezoet met honing. De plant bevat slijmstoffen die zorgen voor een natuurlijke, zachte gelstructuur.
Porties: 18 gummies
Gang: Snacks

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge kaasjeskruidbladeren + bloemen
  • 150 ml water
  • 1 –2 el honing of agavesiroop
  • 1 tl citroensap
  • 4 g agar-agar of 5 g gelatine vegan/klassiek

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 zeef
  • ijsblokvormpjes

Bereiding
 

  1. Laat de kaasjeskruidbladeren 10 minuten zachtjes trekken in warm water.
  2. Zeef, voeg honing en citroen toe en breng opnieuw zachtjes aan de kook.
  3. Roer agar of gelatine erdoor tot opgelost.
  4. Giet in kleine vormpjes en laat 1–2 uur opstijven in koelkast.
  5. Bewaar tot 5 dagen gekoeld in afgesloten bakje.

Let op
Kaasjeskruid staat bekend om zijn verzachtende werking op keel en maag door natuurlijke slijmstoffen. Gebruik alleen jonge, frisse planten – oudere bladeren worden taai.

Wat is Kaasjeskruid?
Klein kaasjeskruid (Malva neglecta) is eetbaar en voedzaam: de jonge bladeren bevatten veel vitamine A, en calcium. Ook de bloemen en zaden zijn eetbaar. Werkt verzachtend bij hoest, keelpijn en ontstekingen van huid en slijmvliezen dankzij de slijmstoffen.

🌿 Op zoek naar meer eetbare wilde planten én recepten?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid met 50 planten, kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.