Daslook-pesto
Pesto & Spread

Daslook-pesto

Daslook

Een wilde voorjaarsklassieker met de frisse knoflooksmaak van daslook. Intens, aromatisch en heerlijk veelzijdig.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 2 handen jonge daslookblaadjes
  • 30 g pijnboompitten of walnoten
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 70 ml olijfolie
  • Peper naar smaak

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 keukenmachine
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Was de daslook en snijd grof.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Mix tot een smeuïge pesto.
  4. Proef en breng op smaak met peper.
  5. Bewaar gekoeld in een afgesloten potje.

Let op
Dit recept bevat noten en is niet geschikt voor mensen met een notenallergie.

Wat is Daslook?
De bollen en bladeren van Daslook (Allium ursinum) zijn eetbaar met een knoflookachtige smaak en worden culinair gebruikt. Het bevat Vitamine C, A, B6 en Foliumzuur (B11). Ook heeft het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.