zevenblad pesto
Pesto & Spread

Zevenblad-pesto

zevenblad

Een frisse, milde pesto zonder noten. Zevenblad heeft een zachte, peterselie-achtige smaak en is perfect voor dagelijks gebruik.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 2 handen jong zevenblad
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kleine teen knoflook
  • 3 el zonnebloempitten
  • 70 ml olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Materiaal

  • 1 Keukenmachine of staafmixer
  • 1 snijplank + mes
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Was het zevenblad en laat goed uitlekken.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Mix tot een romige pesto.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bewaar gekoeld in een afgesloten potje

Wat is Zevenblad?
Zevenblad (Aegopodium podagraria) is een verrassend voedzame wilde plant met een milde, frisse smaak. Jonge blaadjes zitten boordevol vitaminen en mineralen en zijn daardoor een waardevolle aanvulling op je voeding. Zevenblad bevat onder andere:

  • Vitamine C – ondersteunt het immuunsysteem
  • Vitamine A (bètacaroteen) – goed voor huid en ogen
  • Kalium – belangrijk voor vochtbalans en spieren
  • Calcium & magnesium – dragen bij aan sterke botten
  • Vezels – ondersteunen een gezonde spijsvertering

Dankzij de zachte, peterselie-achtige smaak is zevenblad ideaal om rauw of kort verwerkt te gebruiken in pesto’s, spreads en salades.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.