
Een voedzame pesto met een licht nootachtige smaak, gemaakt van melganzenvoet en geroosterde zaden. Aards en vol van karakter.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Rooster de zaden kort in een droge pan tot ze licht kleuren.
- Laat iets afkoelen.
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
- Mix tot een grove pesto.
- Breng op smaak met peper en zout.
Let op
Melganzenvoet bevat oxaalzuur en nitraten, net als spinazie. Voor de meeste mensen geen probleem, maar grote hoeveelheden rauw eten wordt meestal afgeraden; koken vermindert oxalaten.
Wat is Melganzenvoet?
Melganzenvoet (Chenopodium album) wordt gewaardeerd om zijn eetbare, voedzame jonge bladeren en scheuten. Melganzenvoet is zeer vitamine-rijk met vitamine A, C, K, E en B1,B2, B3, B6 en foliumzuur. Ook is het rijk aan mineralen, zoals Calcium, Ijzer, Magnesium, Kalium en Fosfor.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

