
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Was en droog de bladeren goed.
- Meng met olijfolie en zout.
- Bak 10–15 minuten tot knapperig.
Let op
Houd de oven in de gaten; ze verbranden snel.
Wat is Paardenbloemblad?
Het is het blad van de Paardenbloem (Taraxacum officinale). Deze zijn voedzaam met vitaminen zoals vitamine A, C, K, E en B1, B2, B3, B6 en B11. Ook bevatten ze de mineralen ijzer, calcium, kalium en magnesium. Verder bevorderen ze de spijsvertering, hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, ondersteunen de levergezondheid en hebben een vochtafdrijvende werking.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

