Paardenbloemblad chips uit de oven
Snack

Paardenbloemblad chips uit de oven

Paardenbloem

Knapperige chips van paardenbloemblad met een licht bittere bite.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Snacks

Ingrediënten
  

  • 1 hand jong paardenbloemblad
  • 1 el olijfolie
  • Snuf zout

Materiaal

  • oven
  • bakpapier
  • 1 bakplaat

Bereiding
 

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Was en droog de bladeren goed.
  3. Meng met olijfolie en zout.
  4. Bak 10–15 minuten tot knapperig.

Let op
Houd de oven in de gaten; ze verbranden snel.

Wat is Paardenbloemblad?
Het is het blad van de Paardenbloem (Taraxacum officinale). Deze zijn voedzaam met vitaminen zoals vitamine A, C, K, E en B1, B2, B3, B6 en B11. Ook bevatten ze de mineralen ijzer, calcium, kalium en magnesium. Verder bevorderen ze de spijsvertering, hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, ondersteunen de levergezondheid en hebben een vochtafdrijvende werking.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.