Rode bes & hondsdrafgelei
Jam & Gelei

Rode bes & hondsdrafgelei

Hondsdraf

Heldere rode-bessengelei met een warme, kruidige ondertoon van hondsdraf. Friszuur en aromatisch, heerlijk bij brood, kaas of yoghurt.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Porties: 3 potjes
Gang: Jam en Gelei

Ingrediënten
  

  • 1 kg rode bessen
  • 1 hand jonge hondsdrafblaadjes
  • 500 ml water
  • 500 g geleisuiker

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 zeef
  • 3 glazen potjes met deksel

Bereiding
 

  1. Was de rode bessen en doe ze in een pan met het water.
  2. Breng aan de kook en laat 15 minuten zacht koken.
  3. Voeg de hondsdraf toe en laat nog 5 minuten trekken.
  4. Zeef het mengsel en vang het sap op.
  5. Meet 750 ml sap af.
  6. Voeg de geleisuiker toe en breng aan de kook.
  7. Kook volgens aanwijzingen op de suikerverpakking tot gelei.
  8. Giet heet in schone potjes en sluit direct.

Let op
Gebruik hondsdraf met mate; de smaak is krachtig en kruidig.

Wat is Hondsdraf?
Hondsdraf (Glechoma hederacea) wordt traditioneel gebruikt om ontstekingen te behandelen. Het bevat stoffen die zwelling en irritatie kunnen verminderen. De bladeren kunnen onder meer worden gebruikt om voor aromatische thee, salades, thee en kruidenboter. Het bevat Vitamine C, bètacaroteen en in kleine hoeveelheden B-vitaminen. Ook bevat het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.