Weegbreesoep recept
Soep

Weegbreesoep

Weegbree

Een zachte, mildgroene soep van jonge weegbreebladeren. Licht, voedzaam en verrassend smaakvol.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Soep

Ingrediënten
  

  • 2 handen jonge weegbreebladeren
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 600 ml bouillon
  • 1 el olie

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 soeppan
  • 1 wok of koekenpan
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Fruit de ui in olie.
  2. Kook de aardappel in de bouillon.
  3. Voeg de weegbree toe en pureer de soep.

Wat is Weegbree?
Weegbree (Plantago spp.) is een veelzijdig kruid. De vezelrijke zaden ondersteunen de spijsvertering, helpen bij constipatie en diarree, en verzachten de luchtwegen bij hoest. Traditioneel wordt het ook gebruikt voor mild diuretisch effect en algemene gezondheidsondersteuning. Weegbree bevat vitamine C, A en K en de mineralen calcium, kalium, magnesium en ijzer.

Let op
Gebruik uitsluitend jonge bladeren: oudere weegbree wordt taai en draderig.

🌿 Meer inspiratie uit de natuur?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid – jouw gids voor bruikbare wilde planten.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.