Vlierbloesem–rijstpudding
Dessert

Vlierbloesem–rijstpudding

vlierbloesem

Zachte, troostende rijstpudding met florale vlierbloesem en een vleugje citrus.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 100 g dessertrijst
  • 750 ml volle melk
  • 2 el vlierbloesemsiroop
  • 1 el suiker
  • Schil van ½ citroen

Materiaal

  • 1 steelpan
  • 1 houten lepel

Bereiding
 

  1. Breng melk met citroenschil zachtjes aan de kook.
  2. Voeg rijst toe en laat 30 minuten zachtjes garen.
  3. Roer regelmatig om aanzetten te voorkomen.
  4. Meng suiker en vlierbloesemsiroop erdoor.
  5. Serveer warm of koud

Wat is Vlierbloesem?
Vlierbloesem zijn de geurige, roomwitte bloemschermen van de zwarte vlier (Sambucus nigra), een inheemse struik die in het late voorjaar bloeit. De bloesem heeft een zachte, bloemige en licht citrusachtige smaak.

Voedings- en gezondheidsvoordelen
Vlierbloesem bevat flavonoïden, antioxidanten en etherische oliën, aangevuld met kleine hoeveelheden vitamine C en carotenoïden. Daarnaast levert hij mineralen zoals kalium, calcium en magnesium. Traditioneel wordt vlierbloesem gebruikt ter ondersteuning van de weerstand en bij verkoudheid, en staat hij bekend om zijn milde, verzachtende werking op de luchtwegen.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.