Klein Kaasjeskruid salade
Salade

Klein kaasjeskruid salade

Klein kaasjeskruid

Een zachte, milde salade met jong blad van klein kaasjeskruid. De frisse, malse structuur en eetbare bloemetjes maken dit een prachtig wildplukgerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 2 handen jonge kaasjeskruidbladeren
  • 8 komkommerblokjes
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • een snufje zout
  • bloemetjes van kaasjeskruid optioneel

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. was en droog de kaasjeskruidbladeren
  2. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  3. Klop citroenrasp, citroensap en olijfolie tot een frisse dressing.
  4. Schep alles luchtig door elkaar en garneer met bloemetjes.

Let op
Gebruik alleen jonge, zachte bladeren — oudere bladeren worden snel draderig. Pluk niet langs wegen, drukke paden of vervuilde grond.

Wat is Klein kaasjeskruid?
Klein kaasjeskruid (Malva neglecta) is eetbaar en voedzaam: de jonge bladeren bevatten veel vitamine A, en calcium. Ook de bloemen en zaden zijn eetbaar. Werkt verzachtend bij hoest, keelpijn en ontstekingen van huid en slijmvliezen dankzij de slijmstoffen.

🌿 Meer wilde salade-inspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.