
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Oogst jonge paardenbloembladeren vóór de plant in bloei staat.
- Was de bladeren en dep ze goed droog.
- Snijd de appel in dunne reepjes.
- Klop honing, olijfolie en citroensap tot dressing.
- Meng alles in een schaal en breng op smaak met peper en zout.
Let op
Hoe jonger het blad, hoe minder bitter. Pluk paardenbloem alleen op schone plekken, ver weg van bermen, uitlaatgassen en behandelde grasvelden.
Wat is Paardenbloemblad?
Paardenbloemblad is het langwerpige blad van de Paardenbloem (Taraxacum officinale). Paardenbloemen zijn voedzaam met vitaminen zoals vitamine A, C, K, E en B1, B2, B3, B6 en B11. Ook bevatten ze de mineralen ijzer, calcium, kalium en magnesium. Verder bevorderen ze de spijsvertering, hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, ondersteunen de levergezondheid en hebben een vochtafdrijvende werking.
🌿 Meer wilde salade-inspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

