Paardenbloemblad salade recept
Salade

Paardenbloemblad salade

Paardenbloem

Een licht bittere, verfrissende salade met jonge bladeren van paardenbloem. Perfect in combinatie met zoete en fruitige smaken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge paardenbloembladeren
  • 1 hand rucola of gemengd blad
  • 1 appel in dunne reepjes
  • 1 el rozijnen of cranberries
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • snufje peper & zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. Oogst jonge paardenbloembladeren vóór de plant in bloei staat.
  2. Was de bladeren en dep ze goed droog.
  3. Snijd de appel in dunne reepjes.
  4. Klop honing, olijfolie en citroensap tot dressing.
  5. Meng alles in een schaal en breng op smaak met peper en zout.

Let op
Hoe jonger het blad, hoe minder bitter. Pluk paardenbloem alleen op schone plekken, ver weg van bermen, uitlaatgassen en behandelde grasvelden.

Wat is Paardenbloemblad?
Paardenbloemblad is het langwerpige blad van de Paardenbloem (Taraxacum officinale). Paardenbloemen zijn voedzaam met vitaminen zoals vitamine A, C, K, E en B1, B2, B3, B6 en B11. Ook bevatten ze de mineralen ijzer, calcium, kalium en magnesium. Verder bevorderen ze de spijsvertering, hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, ondersteunen de levergezondheid en hebben een vochtafdrijvende werking.

🌿 Meer wilde salade-inspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.