Klaverbloesem IJscrème
Dessert

Klaverbloesem IJscrème

Rode klaver

Een zacht en bloemig roomijs met de delicate zoetheid van klaverbloesem. Een verrassend wild dessert met een lichte honingtonen.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Porties: 4 personen
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 10 klaverbloemen losgeplukt
  • 300 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 3 el honing
  • 1 tl vanille-extract

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 lepel
  • 1 zeef
  • 1 ijsmachine of kom

Bereiding
 

  1. Breng melk en slagroom zachtjes aan de kook en voeg klaverbloemen toe.
  2. Laat 15 minuten trekken op laag vuur.
  3. Zeef het mengsel en meng met honing en vanille.
  4. Laat afkoelen en draai in de ijsmachine of vries in en roer elk uur door.
  5. Serveer met een bloemetje bovenop.

Wat is Klaver?
Klaver (Trifolium spp.) bevat isoflavonen, fytooestrogenen die de symptomen van de menopauze, zoals opvliegers en nachtelijk zweten, kunnen verlichten. Rijk aan antioxidanten, die cellen helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Ook bevat het vitamine C, A, K en mineralen zoals Calcium, Magnesium, Kalium en IJzer. Rode Klaver bevat bovendien veel eiwit. vroeger ook populair maakte als veevoer.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.