
Een superfrisse sorbet met citroen en schapenzuring. De natuurlijke citrusachtige smaak van zuring maakt dit dessert heerlijk scherp en verkwikkend.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Breng het water en de suiker aan de kook tot een siroop en laat afkoelen.
- Hak de schapenzuring fijn en meng met citroensap en citroenschil.
- Roer alles door de suikersiroop.
- Zeven voor een glad mengsel.
- Draai in de ijsmachine of vries in en roer elke 30 minuten los.
- Serveer ijskoud met een blaadje zuring bovenop.
Let op:
Zuring bevat oxaalzuur; drink met mate bij een gevoelige maag of nieren.
Wat is Zuring?
Zuring (Rumex spp.) heeft eetbare bladeren, vergelijkbaar met veldzuring, en wordt gewaardeerd om de zure smaak en traditionele medicinale eigenschappen als diureticum en laxans. Het bevat Vitamine C, A, B6 en Foliumzuur (B11). Verder heeft het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

