
Een romige, frisse risotto met jong brandnetelblad, citroenrasp en Parmezaan. Zachtgroen, mineraal en verrassend verfijnd.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Was de brandneteltoppen met handschoenen aan en blancheer ze 1 minuut in kokend water. Spoel koud na, knijp uit en hak grof.
- Fruit sjalot en knoflook zacht in een scheut olijfolie.
- Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de korrels glazig zijn.
- Blus af met de witte wijn of een scheut bouillon.
- Voeg beetje bij beetje bouillon toe terwijl je regelmatig roert, tot de rijst romig en gaar is.
- Roer de gehakte brandnetel, citroenrasp en Parmezaanse kaas erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.
Wat is Brandnetel?
De jonge bladeren van de Brandnetel (Urtica dioica) zijn eetbaar na het koken en zijn rijk aan
vitaminen, mineralen en eiwitten. Het wordt in de kruidengeneeskunde gebruikt vanwege de
ontstekingsremmende eigenschappen en als diureticum. Het is rijk aan vitamine A , C, K en E. Ook B-vitaminen zoals B1, B2, B3, B5 en B6 aanwezig. Foliumzuur is aanwezig in kleine tot matige hoeveelheden.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

