
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Fruit ui en knoflook in boter/olie. Voeg aardappel toe en bak 1–2 min. mee.
- Voeg bouillon toe en laat ±10 min. zacht koken tot de aardappel gaar is.
- Voeg brandneteltoppen toe en laat 2–3 min. slinken.
- Pureer glad; voeg eventueel een scheut room toe. Breng op smaak.
- Serveer de Brandnetelsoep met brood en een snuf nootmuskaat.
Let op
Pluk jonge toppen, weg van drukke wegen en hondenuitlaatplaatsen. Draag handschoenen bij het oogsten.
Wat is Brandnetel?
De jonge bladeren van de Brandnetel (Urtica dioica) zijn eetbaar na het koken en zijn rijk aan
vitaminen, mineralen en eiwitten. Het wordt in de kruidengeneeskunde gebruikt vanwege de
ontstekingsremmende eigenschappen en als diureticum. Het is rijk aan vitamine A , C, K en E. Ook B-vitaminen zoals B1, B2, B3, B5 en B6 aanwezig. Foliumzuur is aanwezig in kleine tot matige hoeveelheden.
🌿 Wil je Brandnetel kunnen herkennen, oogsten én gebruiken?
In het e-book 50 Tinten Onkruid vind je uitgebreide plantinformatie over 50 veelvoorkomende wilde planten – met foto’s, uiterlijke kenmerken, groeiplaatsen en hun voordelen.
👉 Bekijk het e-book

