Snack

Daslook-olijven

Daslook

Groene olijven gemarineerd met verse daslook. Krachtig en aromatisch.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Porties: 4 personen
Gang: Snacks

Ingrediënten
  

  • 200 g groene olijven
  • 1 hand daslook fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • Snuf chilivlokken

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 kom

Bereiding
 

  1. Hak de daslook fijn.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom.
  3. Laat minimaal 2 uur marineren.

Let op
Verwar daslook nooit met lelietje-van-dalen.

Wat is Daslook?
De bollen en bladeren van Daslook (Allium ursinum) zijn eetbaar met een knoflookachtige smaak en worden culinair gebruikt. Het bevat Vitamine C, A, B6 en Foliumzuur (B11). Ook heeft het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.