Daslook Popcorn recept
Snack

Daslook-parmezaan popcorn

Popcorn met daslook-parmezaankruiding (Allium vineale)

Een hartige snack met wilde daslook: kruidige popcorn met parmezaan, olijfolie en een vleugje knoflookaroma uit de natuur. Licht, snel en vol smaak.

Ingrediënten (1 kom popcorn)

  • 1 handje verse daslookbladeren, fijngehakt
  • 40 g popcornmaïs of 1 zak naturel popcorn
  • 1 el olijfolie of gesmolten boter
  • 1 el geraspte parmezaan of edelgistvlokken (vegan)
  • Snuf zeezout
  • (optioneel) chilivlokken of citroenrasp

Bereiding

  1. Pop de maïs in een pan of airfryer, of gebruik kant-en-klare natuurpopcorn.
  2. Meng daslook met olie, parmezaan en zout.
  3. Schep de warme popcorn om met het kruidenmengsel.
  4. Serveer direct voor maximale knapperigheid.
  5. Voor extra smaak: voeg gerookt paprikapoeder of citroenrasp toe.

Let op

Verwar daslook nooit met giftige look-alikes zoals lelietje-van-dalen. Daslook ruikt altijd duidelijk naar knoflook wanneer je een blad kneust.

🌿 Meer wilde smaakmakers ontdekken?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid met 50 soorte onkruid, waaronder diverse eetbare planten en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *