Klaver salade
Salade

Klaver salade

Rode klaver

Een frisse, zachte salade met klaverblad en klaverbloemen. Mild van smaak, lichtzoet en prachtig als kleurrijk wildplukgerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 1 hand rode of witte klaverblaadjes
  • 4 –6 klaverbloemen losgeplukt
  • 1 hand veldsla of jonge bladgroenten
  • 1 kleine appel in dunne plakjes
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • snufje zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. Pluk de klaverbloemen en verwijder harde delen.
  2. Was blad en bloemen en dep voorzichtig droog.
  3. Snijd de appel in dunne plakjes.
  4. Klop citroensap, olie en honing tot een dressing.
  5. Meng alles in een schaal en garneer met extra bloemblaadjes.

Let op
Gebruik alleen frisse, volledig geopende klaverbloemen en jonge blaadjes. Pluk niet langs drukke wegen of in hondenuitlaatgebieden.

Wat is Klaver?
Klaver (Trifolium spp.) bevat isoflavonen, fytooestrogenen die de symptomen van de menopauze, zoals opvliegers en nachtelijk zweten, kunnen verlichten. Rijk aan antioxidanten, die cellen helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Ook bevat het vitamine C, A, K en mineralen zoals Calcium, Magnesium, Kalium en IJzer. Rode klaver bevat bovendien veel eiwit. vroeger ook populair maakte als veevoer.

🌿 Meer wilde salade-inspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.