Kleine veldkers salade
Salade

Kleine veldkers salade

Kleine veldkers

Een pittige, frisse salade met kleine veldkers – de wilde tegenhanger van waterkers, met een heerlijke peperige bite
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 2 handen kleine veldkers
  • 6 radijsjes in plakjes
  • 1 lente-ui fijngesneden
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • peper & zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. Spoel de veldkers en dep droog.
  2. Snijd de radijs en lente-ui in dunne plakjes.
  3. Klop citroensap, olijfolie en honing tot een dressing.
  4. Doe alles in een schaal en meng voorzichtig door elkaar.

Let op
Kleine veldkers groeit vaak tussen tegels en in tuinen. Pluk alleen op schone, ongebruikte grond en niet langs drukke wegen of hondenuitlaatstroken.

Wat is Kleine veldkers?
Kleine veldkers (Cardamine hirsuta) is een eetbare harige bitterkers, heeft een peperige smaak en wordt gebruikt in salades en soepen. Rijk aan vitamine A, C, K en mineralen zoals calcium en kalium, wordt hij traditioneel gewaardeerd om diuretische en spijsverteringsbevorderende eigenschappen.

🌿 Meer wilde salade-inspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.