Paardenbloemblad-soep recept
Soep

Paardenbloemblad-soep

Paardenbloem

Een hartige groene soep waarin het lichte bittertje van jonge paardenbloembladeren mooi wordt verzacht door aardappel en ui.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Soep

Ingrediënten
  

  • 2 handen jonge paardenbloembladeren
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 aardappel
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 el boter
  • peper & zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 wok of koekenpan
  • 1 soeppan
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Fruit de ui en knoflook in boter.
  2. Voeg aardappel en bouillon toe en kook 10 minuten.
  3. Voeg de paardenbloembladeren toe en kook 3 minuten.
  4. Pureer de soep tot ze glad is.
  5. Breng op smaak met zout en peper.

Wat is Paardenbloemblad?
Paardenbloemblad is het langwerpige blad van de Paardenbloem (Taraxacum officinale). Paardenbloemen (Taraxacum officinale) zijn voedzaam met vitaminen zoals vitamine A, C, K, E en B1, B2, B3, B6 en B11. Ook bevatten ze de mineralen ijzer, calcium, kalium en magnesium. Verder bevorderen ze de spijsvertering, hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, ondersteunen de levergezondheid en hebben een vochtafdrijvende werking.

Let op
Gebruik jonge bladeren voor een mildere smaak. Vermijd plukken langs drukke wegen en hondenuitlaatplekken.

🌿 Meer wilde kruiden ontdekken?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 onkruiden, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.