
Een hartige groene soep waarin het lichte bittertje van jonge paardenbloembladeren mooi wordt verzacht door aardappel en ui.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Fruit de ui en knoflook in boter.
- Voeg aardappel en bouillon toe en kook 10 minuten.
- Voeg de paardenbloembladeren toe en kook 3 minuten.
- Pureer de soep tot ze glad is.
- Breng op smaak met zout en peper.
Wat is Paardenbloemblad?
Paardenbloemblad is het langwerpige blad van de Paardenbloem (Taraxacum officinale). Paardenbloemen (Taraxacum officinale) zijn voedzaam met vitaminen zoals vitamine A, C, K, E en B1, B2, B3, B6 en B11. Ook bevatten ze de mineralen ijzer, calcium, kalium en magnesium. Verder bevorderen ze de spijsvertering, hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, ondersteunen de levergezondheid en hebben een vochtafdrijvende werking.
Let op
Gebruik jonge bladeren voor een mildere smaak. Vermijd plukken langs drukke wegen en hondenuitlaatplekken.
🌿 Meer wilde kruiden ontdekken?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 onkruiden, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

