paardenbloemknop kappertjes
Snack

Paardenbloemknop-kappertjes

Paardenbloem

Ingelegde paardenbloemknoppen met een frisse, licht bittere smaak. Heerlijk op crackers of bij tapas.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 dag
Porties: 4 personen
Gang: Snacks

Ingrediënten
  

  • 1 hand gesloten paardenbloemknoppen
  • 100 ml natuurazijn
  • 100 ml water
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 5 peperkorrels

Materiaal

  • 1 steelpan
  • 1 vergiet
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Spoel de knoppen goed schoon.
  2. Breng azijn, water, suiker en zout aan de kook.
  3. Doe de knoppen in het potje en giet de hete vloeistof erop.
  4. Laat minimaal 24 uur intrekken.

Let op
Gebruik alleen gesloten bloemknoppen.

Wat is Paardenbloemknop?
Het is de bloemknop van de Paardenbloem (Taraxacum officinale). Deze zijn voedzaam met vitaminen zoals vitamine A, C, K, E en B1, B2, B3, B6 en B11. Ook bevatten ze de mineralen ijzer, calcium, kalium en magnesium. Verder bevorderen ze de spijsvertering, hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, ondersteunen de levergezondheid en hebben een vochtafdrijvende werking.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.