
Ingelegde paardenbloemknoppen met een frisse, licht bittere smaak. Heerlijk op crackers of bij tapas.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Spoel de knoppen goed schoon.
- Breng azijn, water, suiker en zout aan de kook.
- Doe de knoppen in het potje en giet de hete vloeistof erop.
- Laat minimaal 24 uur intrekken.
Let op
Gebruik alleen gesloten bloemknoppen.
Wat is Paardenbloemknop?
Het is de bloemknop van de Paardenbloem (Taraxacum officinale). Deze zijn voedzaam met vitaminen zoals vitamine A, C, K, E en B1, B2, B3, B6 en B11. Ook bevatten ze de mineralen ijzer, calcium, kalium en magnesium. Verder bevorderen ze de spijsvertering, hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, ondersteunen de levergezondheid en hebben een vochtafdrijvende werking.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

