
Een frisse, zachte kruidenboter met jonge vogelmuur en citroen. Heerlijk op toast, crackers of als eenvoudige borrelspread.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Spoel de vogelmuur kort en dep goed droog.
- Hak de vogelmuur zeer fijn.
- Meng de zachte boter met vogelmuur, citroenrasp en citroensap.
- Breng op smaak met zout en eventueel peper.
- Laat de boter minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast voor een betere smaak.
Let op
Gebruik alleen jonge, malse vogelmuur. Oudere stengels maken de boter waterig.
Wat is Zuring?
Zuring (Rumex spp.) heeft eetbare bladeren, vergelijkbaar met veldzuring, en wordt gewaardeerd om de zure smaak en traditionele medicinale eigenschappen als diureticum en laxans. Het bevat Vitamine C, A, B6 en Foliumzuur (B11). Verder heeft het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book
