Vogelmuur–fetakaassalade
Salade

Vogelmuur–fetakaassalade

Vogelmuur

Een frisse, zachte salade met vogelmuur als basis. De milde, sappige blaadjes combineren perfect met zoute feta en een lichte citroendressing. Ideaal als bijgerecht of lichte lunch.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 2 flinke handen verse vogelmuur
  • 75 g feta verkruimeld
  • ½ komkommer in halve plakjes
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap vers
  • Peper naar smaak
  • Optioneel: paar olijven of zonnebloempitten

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 kom
  • 1 schaaltje voor dressing

Bereiding
 

  1. Pluk jonge, frisse vogelmuur en verwijder eventuele grove steeltjes.
  2. Was de vogelmuur zorgvuldig en laat goed uitlekken.
  3. Doe de vogelmuur in een ruime kom en voeg de komkommer toe.
  4. Klop in een schaaltje de olijfolie en het citroensap tot een eenvoudige dressing.
  5. Meng de dressing voorzichtig door de salade.
  6. Verdeel de verkruimelde feta erover en breng op smaak met peper.
  7. Voeg eventueel olijven of pitten toe en serveer direct.

Let op

Gebruik uitsluitend vogelmuur die schoon en jong geplukt is, ver weg van verkeer en hondenuitlaatplaatsen.

Wat is Vogelmuur?
Vogelmuur (Stellaria media) wordt traditioneel gebruikt om ontstekingen en huidirritaties, zoals huiduitslag en eczeem, te behandelen. Het kan een mild laxeermiddel zijn en helpen bij spijsverteringsproblemen. Het is rijk aan vitaminen (zoals vitamine C en vitamine A), mineralen (waaronder ijzer en calcium) en andere heilzame stoffen.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.