Vogelmuur-pesto recept
Pesto & Spread

Vogelmuur-pesto

Vogelmuur-pesto (Stellaria media)

Een frisse, kruidige pesto van jonge vogelmuur — mild van smaak, vol vitaminen en perfect voor brood, pasta of als dressing bij salades. Eetbaar onkruid op z’n best.

Ingrediënten (voor 1 potje)

  • 2 volle handen verse vogelmuur (jonge toppen)
  • 1 hand walnoten of zonnebloempitten
  • 1 teen knoflook
  • 50 g Parmezaanse kaas of edelgistvlokken (vegan)
  • 75 ml olijfolie extra vierge
  • Peper en zout naar smaak
  • Citroensap (optioneel, voor extra frisheid)

Bereiding

  1. Was de vogelmuur grondig en dep droog.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in een keukenmachine.
  3. Maal kort tot een grove pasta.
  4. Voeg geleidelijk de olijfolie toe tot de gewenste structuur ontstaat.
  5. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.
  6. Schep in een schoon potje, dek af met een laagje olie en bewaar in de koelkast (ca. 5 dagen houdbaar).

Let op

Gebruik jonge, frisgroene vogelmuur en vermijd plukplekken langs drukke wegen of hondenuitlaatstroken. Vogelmuur is mild en ook rauw prima eetbaar.

🌿 Wil je vogelmuur kunnen herkennen, oogsten én gebruiken?
In het e-book 50 Tinten Onkruid vind je uitgebreide plantinformatie over 50 veelvoorkomende wilde planten – met foto’s, uiterlijke kenmerken, groeiplaatsen en hun voordelen.
👉 Bekijk het e-book

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *