Zuring-salade met appel en walnoot (Rumex acetosa)
Een frisse lentesalade met de kenmerkende, citroenachtige smaak van jonge zuring. Heerlijk in balans met appel en walnoot, eenvoudig maar vol karakter.
Ingrediënten (2 personen)
- 2 handen jonge zuringblaadjes, in reepjes
- 1 kleine appel, in dunne plakjes
- ½ kleine rode ui, in dunne ringen
- 1 handje walnoten, grof gehakt
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 tl honing
- 1 tl appelazijn of citroensap
- Peper en zout naar smaak
- (optioneel) verkruimelde geitenkaas of feta
Bereiding
- Meng zuring, appel, ui en walnoten in een schaal.
- Klop de olijfolie, honing, azijn, peper en zout tot een dressing.
- Giet de dressing over de salade en schep luchtig om.
- Garneer eventueel met geitenkaas of feta.
- Serveer direct voor de meest frisse smaak.
Let op
Zuring bevat van nature oxaalzuur. Gebruik daarom voor Zuring-salade jonge blaadjes voor de beste smaak en eet met mate bij gevoelige magen.
🌿 Wil je Zuring kunnen herkennen, oogsten én gebruiken?
In het e-book 50 Tinten Onkruid vind je uitgebreide plantinformatie over 50 veelvoorkomende wilde planten – met foto’s, uiterlijke kenmerken, groeiplaatsen en hun voordelen.
👉 Bekijk het e-book

